Ίδρυση και Λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Ωρωπού

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ωρωπού ιδρύθηκε με βάση την υπ’αριθ. 118931/Δ3/13-07-2018 Κ.Υ.Α.( ΦΕΚ 2956/τ.Β’/ 20-7-2018)

Λειτουργεί από τις 20/3/2019 και ήδη οργανώνει τα πρώτα του μαθητικά τμήματα που θα αρχίσουν με την καινούργια σχολική χρονιά.

Το Σχολείο μας έρχεται συνεργατικά να συμπληρώσει με το ήδη υπάρχον Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκουτσίου τις δομές Ειδικής Αγωγής στο Δήμο μας.
Στην ίδρυση του σχολείου μας συνέκλιναν επίπονες και επίμονες προσπάθειες γονέων, πολιτείας, πολιτών με κοινό στόχο την παροχή ολοκληρωμένης και ποιοτικής Δευτεροβάθμιας Ειδικής Εκπαίδευσης στον μαθητικό πληθυσμό του Δήμου Ωρωπού και της ευρύτερης περιοχής.

Θέλω ειλικρινά να τους ευχαριστήσω και να εκφράσω την πεποίθησή μου για αέναη συνεργασία προκειμένου να συνεχίσουμε το δύσκολο και δημιουργικό έργο που μόλις ξεκινήσαμε.

Σε ένα περιβάλλον σύγχρονο, φιλικό, πλήρως εξοπλισμένο και οργανωμένο, θα παρέχεται από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς λειτουργούς, υψηλού επιπέδου ομαδική και εξατομικευμένη διδασκαλία.

Ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και άλλες ειδικότητες, θα πλαισιώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενώ η εκπαίδευση των παιδιών θα ενισχύεται από περιβαλλοντικές, καλλιτεχνικές, κοινωνικές και άλλες δράσεις.

Τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο και είμαστε εδώ όλοι να τους το προσφέρουμε.

Ο Δ/ντής

Δεληγιάννης Δημήτρης

ΠΕ04-Χημικός